ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΑΤΡΟΥ

Δημ. Ζ. Καλοχριστιανάκης
Νευρολόγος στο Βόλο

 

 

Ο Δημ. Ζ. Καλοχριστιανάκης γεννήθηκε το 1965 στην Κατερίνη. Σπούδασε Ιατρική στο Α. Π. Θεσσαλονίκης απ΄ όπου και αποφοίτησε το 1990. Απέκτησε τον τίτλο του ειδικού νευρολόγου το 1997. Έκτοτε ζει με την οικογένειά του και εργάζεται στο Βόλο.

Διατηρεί εξαιρετικό ενδιαφέρον για την έρευνα και θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας (ΣΚΠ). Έχει εργαστεί σαν διδάσκων στο Παν/μιο Θεσσαλίας από το 1999 μέχρι το 2002. Υποστήριξε την νεοσύστατη νευρολογική κλινική του Παν/κού Ν/μείου Λάρισας, διενεργώντας τις νευροφυσιολογικές εξετάσεις, για μία τετραετία (’99-’03).

Από το 2001 μέχρι και σήμερα διευθύνει το νευρολογικό τμήμα της ιδιωτικής κλινικής “Ελπίς” στο Βόλο.

Έχει μεταφράσει νευροβιολογικά συγγράμματα από τα Γαλλικά, μιλάει και γράφει σε τέσσερις ακόμη ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Τουρκικά). Την περίοδο 2005-2006 εργάστηκε ως νευρολόγος στη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer (ΜΑΝΑ) στη Μαγνησία.

Από το 2004 μέχρι τώρα δραστηριοποιείται στο χώρο της Αποκατάστασης σαν υπεύθυνος νευρολόγος του Κέντρου Αποκατάστασης «Κένταυρος» στο Βόλο.
Είναι ο μόνος Έλληνας διαπιστευμένος αξιολογητής ΑΜΕΑ για το άθλημα της ιστιοπλοϊας από τη διεθνή ομοσπονδία ιστιοπλοϊας ΑΜΕΑ (ISAF).

Από το 2013 συμμετέχει ως Primar investigator μαζί με άλλα 60 κέντρα διεθνώς σε φάση ΙΙΙ κλινικής μελέτης για φαρμακευτικό σκεύασμα για την ΣΚΠ (χορηγός εταιρεία η Γαλλική AB Science). Η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Έχει λάβει – κατόπιν σχετικής εκπαίδευσης και εξετάσεων – διαπίστευση για τη διενέργεια ψυχομετρικών δοκιμασιών σε ασθενείς με άνοια.
Έχει συμμετάσχει σε κλινικές μελέτες φάσης IV για σκευάσματα για ΣΚΠ, για λογαριασμό των φαρμακευτικών εταιρειών Novartis και Teva.